Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Carpatica raporteaza pierderi de 26,5 milioane lei si solvabilitate de 8,6%, inainte de a fi preluata de JC Flowers – Bancherul

Carpatica raporteaza pierderi de 26,5 milioane lei si solvabilitate de 8,6%, inainte de a fi preluata de JC Flowers

Autor:

Bancherul.ro
2015-10-30 09:23

Banca Comerciala Carpatica a anuntat ca in primele noua luni ale anului a avut pierderi de 26,5 milioane lei, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada din 2014, cand a avut un rezultat negativ de 21,7 milioane lei.

Rata de adecvare a capitalului (solvabilitatea) a scazut la 8,6%, aproape de limita legala de 8%, de la 10,8% la finalul lui 2014, ca rezultat al pierderii operationale din primele 9 luni si al majorarii provizioanelor RAS, dupa cum precizeaza banca intr-un comunicat.

Carpatica a avut venituri nete de 81,3 milioane lei in primele 9 luni, in scadere cu 19%, reflectand in principal veniturile in scadere din dobanzi si activele financiare.

Veniturile nete din activitatea comerciala indica o crestere de 15% a performantei raportata la aceeasi perioada a anului 2014 (62.1 M RON in primele 9 luni ale lui 2015 comparativ cu 54.1 M RON in primele 9 luni din 2014), urmare a reducerii volumului de provizioane inregistrate in primele 9 luni ale anului 2015 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cheltuieli operationale s-au ridicat la 107,7 milioane RON in primele 9 luni din 2015, in scadere cu 10% (12.3M RON) comparativ cu primele 9 luni din 2014, reflectand o crestere continua a eficientei.

Credite acordate clientilor (valoare neta) au fost in scadere cu 17%, pana la 863 milioane RON, comparativ cu finalul anului 2014 datorita in principal rambursarilor de credite si nivelului scazut al creditarii determinata de lipsa capitalului, mentioneaza banca.

Depozite atrase de la clientela au fost in scadere cu 4% (115 milioane RON) comparativ cu 31 decembrie 2014.

Raportul credite/depozite este de 40%, comparativ cu 52% la 31 decembrie 2014, reflectand excesul de lichiditate, care constituie baza pentru cresterea viitoare, adauga banca.

[1]

Johan Gabriëls, directorul general al Carpatica, a declarat:

“Deficitul de capital combinat cu ajustarile planificate pentru semestrul 2 al anului 2015 cu privire la activele preluate in contul creantelor nu au permis cresterea portofoliului de credite si utilizarea excesului de lichiditate. Prin urmare, au fost intensificate eforturile privind initiativele de majorare a capitalului, progresele inregistrate fiind in linie cu asteptarile.

In 27 iunie 2015, Banca a informat piata cu privire la demararea de negocieri in exclusivitate cu fondul american J.C. Flowers cu privire la o potentiala infuzie de capital de 110M RON.

La inceputul lunii septembrie, J.C. Flowers a semnat un Acord de vanzare-cumparare cu un grup de actionari care detin 57% din actiunile Bancii.

In cadrul AGEA din 9 octombrie, actionarii Bancii au reiterat suportul lor pentru ca J.C. Flowers sa devina noul actionar principal al Bancii. Intre timp, Banca a finalizat cu succes actiunea de diminuare a capitalului social conform aprobarii AGA si a intreprins demersuri pentru derularea in perioada 3 noiembrie – 3 decembrie a exercitarii drepturilor de preferinta in cadrul majorarii de capital.

In aceasta perioada dificila, angajatii Bancii au depus eforturi sustinute pentru a proteja si conserva valoarea bancii, continuand sa dezvolte initiative care sa genereze reduceri si eficientizari de costuri pentru perioada urmatoare si sa creeze premizele unei cresteri sanatoase
in perioada urmatoare.

Echipa de conducere a decis sa amane orice intalnire cu investitorii pana in momentul finalizarii majorarii de capital si atragerea unui nou investitor majoritar.”

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii

BT Pay si BT Go raman singurele aplicatii ale Bancii Transilvania

BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii

CEC Bank imprumuta inca 300 milioane euro prin emiterea de obligatiuni

CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii