Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Analistii bancilor cred ca BNR va mentine dobanda la 1,75% in acest an, dar o va majora la 2,5% in 2017 – Bancherul

Analistii bancilor cred ca BNR va mentine dobanda la 1,75% in acest an, dar o va majora la 2,5% in 2017

Autor:

Bancherul.ro
2016-03-28 14:46

Conform opiniilor exprimate de peste 90% dintre participanii la un sondaj intern în cadrul Asociaiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, Banca Naională a României ar putea mentine dobânda de politică monetară la 1,75% la următoarea şedină a Consiliului de Administraie programată pentru joi, 31 martie, se arata intr-un comunicat al asociatiei, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Dobânda de politică monetară ar putea fi meninută la 1,75% până la finalul acestui an şi majorată la 2,50% în anul 2017 conform celor mai muli participani la sondaj.

Repartizarea răspunsurilor individuale prezentată în graficul de mai jos arată o tendină de întărire a politicii monetare printr-o posibilă creştere a dobânzii în 2017.

[1]

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 8% pe data de 31 martie şi reduse la 6% până în luna decembrie a acestui an.

În anul 2017, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi păstrate la 6%. Faă de sondajul anterior desfăşurat la începutul lunii februarie se remarcă o temperare a aşteptărilor privind reducerea rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei în 2017.

Rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi meninute la 12% pe data de 31 martie şi reduse ulterior la 10% până în luna decembrie.

Anul 2017 ar putea aduce o nouă reducere a rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută la 8% până în luna decembrie.

Repartizarea răspunsurilor individuale privind rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei şi valută este prezentată în graficele de mai jos.

[2]

[3]

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Opinie

Creditare iresponsabila promovata de un broker

„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii

Inflatia este si consecinta cresterii salariilor

Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si face corect reclama la credite

ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale.Mai exact, ING... detalii

Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati.Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay.Platile instant (care se fac in... detalii