Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Rezultatele financiare si bilantiere ale ProCredit Bank in 2015 – Bancherul

Rezultatele financiare si bilantiere ale ProCredit Bank in 2015

Autor:

Bancherul.ro
2016-06-10 16:48

Profitul net al ProCredit Bank s-a diminuat cu 10% in 2015, la 8,451 milioane lei, fata de castigul de 9,426 milioane lei din 2014.

Rezultatul operational a fost de 10,578 milioane lei, usor mai ridicat decat cel din 2014, in valoare de 10,247 milioane lei.

Provizioanele pentru deprecierea creditetor si avansurilor acordate clientilor au crescut la 16,1 milioane lei, de la 14,5 milioane lei anul precedent. Soldul provizioanelor a scazut insa de la 78,8 la 63,5 milioane lei.

Activele bancii au scazut la 1,445 miliarde lei la finalul lui 2015, de la 1,530 miliarde lei in 2014.

Creditele acordate clientilor s-au diminuat usor, de la 1,200 miliarde lei la 1,146 miliarde lei.

Banca si-a redus si volumul depozitelor atrase de la clienti, la 903 milioane lei, de la 977 milioane lei in 2014.

Din totalul creditelor, 52% sunt finantari pentru intreprinzatori: 777 milioane lei suma bruta, din care se scad provizioanele pentru depreciere de 44 milioane lei, astfel ca valoarea neta ajunge la 733 milioane lei, comparativ cu 732 milioane in 2014 (brut: 793 milioane).

A doua mare categorie sunt creditele agricole, reprezentand 47% din total, respectiv 365 milioane lei valoare bruta si 346 milioane lei neta, comparativ cu 385 milioane in 2014 (brut: 402 milioane).

Creditele de consum, ipotecare alte credite au o pondere de doar 0,7% din totalul imprumuturilor.

Rata fondurilor proprii de nivel 1 era de 14,84% la finalul lui 2015, fata de 14,55% in 2014, iar rata fondurilor proprii totale de 18,90%, fata de 18,67%.

Cerinta interna de capital ca raport intre capitalul reglementat si activele ponderate la riscuri a fost de 13,93%, fata de limita minima de 8% stabilita prin Politica privind administrarea capitalului.

ProCredit Bank avea o retea de 23 de unitati la finalul lui 2015 (9 sucurssale si 14 agentii), in scadere cu 5 fata de 2014, cand avea 28 (23 de sucursale si 5 agentii).

Sursa informatiilor: rezultatele financiare anuale publicate de banca

Comentarii

Clientul jecmanit

„sunt foarte multe teme false\"

Intrea a "vrea" si chiar a "face" nu este decat o vrajeala de doi lei a unui arogant. pe cine vrei sa pedepsesti tu, pe bancile ce cotizeaza la ARB si CPBR? Vezi ca deja vi se sparg jucariile si unii pleaca deja acasa cu ale lor. Gicesti de ce? "Noi trebuie sa comunicam in zona de educatie" - in acest moment ori esti prost ori te faci ca ploua, dar eu cred ca esti doar rau intentionat. Intai curata contractele de clauze abuzive si apoi incepe cu educatia. Sau tu incepi cu educatia pentru a impamanteni clauzele abuzive in contracte si mai mult "pentru ca asa zboara avionul" in Romania, nu? Cred ca acele timpuri sunt pe sfarsite si nu-ti dau mai mult de 6-7 ani pana cand creditele Prima Casa vor intra masiv in default. Atunci sa vezi tu distractie cu toata educatia si transparenta ta. De abia astept momentul in care veti merge la stat sa cereti garantia si statul va va da din parti ca n-o s-o mai aiba :)

cerasela

Smerenia bancherilor

Se sparge gasca gulerelor albe! ARB isi toarna cenusa in cap (cel putin declarativ), pe cand CPBR ramane consecventa atitudinii de superioritate, de forta si aroganta! Incepe, deci, distractia. Asteptam si primele capete taiate!

mihai

Cel putin3 banci vrea sa spuna

Plus cele 8 care au dat credite in CHF, si problema nu e neaparat ca le-au dat, ci cum s-au comportat dupa, bucurandu-se sa faca profit triplu din ele, fara sa echilibreze costurile, desi puteau s-o faca f. usor si bine, si fara sa piarda nimica decat acest profit triplu nemeritat. Deci cam jumate din banci cel putin. :-)

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Profil

Credite cu garantii UE pentru legumicultori, fermieri si mici afaceri de la Patria Credit

Patria Credit IFN SA, instituție financiară nebancară parte a Patria Bank Group, anunță semnarea unui nou acord de garantare cu Fondul European de Investiții (FEI), prin programul EUInvest, pentru acordarea... detalii

Asigurari de viata, de sanatate si pentru locuinte (PAD) se pot cumpara si la CEC Bank

CEC Bank oferă clienților săi posibilitatea achiziționării produselor de asigurare de tip STAND ALONE - produse de asigurare de sine stătătoare, independente de produsele bancare, emise de către Asiguratorii parteneri,... detalii

CEC Bank finanteaza extinderea fermei Tu Agrar din grupul Rodbun

CEC Bank a acordat fermei Tu Agrar, parte a grupului Rodbun, un credit de investiÈ›ii de 3,3 milioane de euro, având ca destinaÈ›ie achiziÈ›ia părÈ›ilor sociale ale Frontier Invest Group,... detalii

BT Leasing a preluat OTP Leasing

 Fuziunea celor două companii contribuie la consolidarea pe piață a BT Leasing. BT Leasing ajunge la 35.000 de clienți. OTP Leasing este a patra companie cu care BT Leasing... detalii