Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Lista celor 30 de banci de importanta sistemica pe plan global – Bancherul

Lista celor 30 de banci de importanta sistemica pe plan global

Autor:

Bancherul.ro
2016-11-21 16:01

Comitetul de Stabilitate Financiară (FSB) – organismul care consiliază statele G20 cu privire la reforma sectorului bancar și supervizează reglementarea sistemului financiar global – a publicat luni lista celor 30 de bănci de importanță sistemică pe plan global, care vor trebui să îndeplinească cerințe de capital mai stricte, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

FSB a apreciat că reglementările mai stricte pentru aceste bănci vor reduce posibilitatea prăbușirii lor și vor limita efectele negative în eventualitatea falimentului.

Cele mai importante bănci de importanță sistemică — care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 2,5% mai ridicat decât cel solicitat altor instituții financiare — sunt Citi și JPMorgan din SUA.

JPMorgan a înlocuit HSBC, cea mai mare bancă din Europa, care acum este în categoria instituțiilor financiare care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 2% mai ridicat, alături de Bank of America, BNP Paribas și Deutsche Bank.

De asemenea, în categoria băncilor cu un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 1,5% mai ridicat se află: Barclays, Credit Suisse, Goldman Sachs, ICBC (China), Mitsubishi UFJ și Wells fargo.

Ultima categorie este cea a instituțiilor financiare care trebuie să dețină un indice minim de adecvare a capitalului Tier 1 cu 1% mai ridicat: Agricultural Bank of China, Bank of China, Bank of new York Mellon, China Construction Bank, Group BPCE, Group Credit Agricole, ING Bank, Mizuho FG, Morgan stanley, Nordea, RBS, Santander, Societe Generale, Standard Chartered, State Street, Sumitomo Mitsui FG, UBS, UniCredit Group.

Din ianuarie 2019, marile bănci vor trebui să dețină un capital tampon, alcătuit din obligațiuni sau alte instrumente financiare, de cel puțin 16 — 20% din activele lor riscante, cum ar fi împrumuturile. Aceste obligațiuni vor fi convertite în acțiuni pentru a ajuta o bancă ce se confruntă cu probleme financiare.

O parte din capitalul tampon trebuie să fie deținut de subsidiarele marilor bănci, pentru a reasigura autoritățile naționale de reglementare.

Printre cele 30 de instituții de creditare considerate de importanță sistemică se află și bănci care au o prezență importantă per piața din România: Societe Generale, Credit Agricole, UniCredit sau ING Bank.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii

BT Pay si BT Go raman singurele aplicatii ale Bancii Transilvania

BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii

CEC Bank imprumuta inca 300 milioane euro prin emiterea de obligatiuni

CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii