acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Cererea de credite ramane constanta, desi dobanzile s-au dublat in ultima perioada.
Astfel, conform unui sondaj printre banci realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), acestea anticipeaza ca cererea de credite va ramane constanta in urmatoarea perioada.
“Pentru primul trimestru al anului 2023, 77,1 la sută din banci mizează pe o cerere aproximativ constantă, în timp ce 23 la sută se așteaptă la o cerere moderat mai scăzută (Grafic 2.9)”, se arata in sondajul BNR.
“Cererea pentru creditele de achiziționare a locuințelor și terenurilor a fost moderat mai scăzută in T4 2022, conform a 62,4 la sută din băncile participante, pe când 16,3 la sută dintre acestea au remarcat o cerere moderat mai mare și 13 la sută o cerere redusă.
În proporție de 91,6 la sută, băncile respondente au indicat menținerea constantă a ponderii creditelor imobiliare respinse de către acestea în T4 2022. Doar 8,4 la sută au raportat o pondere moderat mai scăzută (Grafic 2.10).
[1]
Trimestrul 4 2022 a fost marcat de o cerere pentru credite de consum moderat mai scăzută, conform a 77,8 la sută din instituțiile respondente, 22,2 la sută considerând că cererea a rămas neschimbată. Pentru creditele de consum cu ipotecă, 92,4 la sută dintre bănci consideră că cererea s-a păstrat constantă.
Cardurile de credit au consemnat o cerere nemodificată conform a 55,3 la sută dintre respondenți, 37,2 la sută remarcând o cerere moderat mai mare. Aproape toate instituțiile respondente au înregistrat o cerere mai scăzută pentru creditele de consum negarantate (93,7 la sută).
Pentru T1 2023, peste jumătate din instituțiile de credit anticipează menținerea aproximativ constantă a cererii pentru toate categoriile de credite de consum pentru populație (Grafic 2.9).
Majoritatea instituțiilor de credit (84,1 la sută) au raportat o rată de respingere a solicitărilor de credite de consum aproximativ constantă, 15,92 indicând o pondere moderat mai mare a solicitărilor respinse, Grafic 2.10″, conform sondajului BNR.
„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii
Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii
ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale.Mai exact, ING... detalii
Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati.Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay.Platile instant (care se fac in... detalii