acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik.
”Creșterea creditelor ipotecare nu este vizibilă la nivelul sectorului bancar. Sunteți în mod clar mai performanți decât piața, în acest segment. De unde provine această cerere și credeți că este un semnal că piața ipotecară se trezește?
Vă așteptați la o creștere similară sau chiar mai bună a portofoliului de credite ipotecare anul viitor?”, a fost intrebat Omert Tetik, directorul Bancii Transilvania, in cadrul conferintei cu analistii prilejuite de prezentarea rezultatelor din T3 2023.
Omer Tetik: Va depinde foarte mult de stocul nou, de noua producție de locuințe care va apărea pe piață. Într-adevăr, am văzut o accelerare a cererii. Acest lucru este relativ mai mult de partea noastră, deoarece am fost foarte concentrați și am reușit să oferim clienților noștri produse bune și relevante la costuri decente.
Aici, un credit ipotecar este de fapt un pachet de produse, de la asigurări bancare la servicii de cont curent, carduri de credit și așa mai departe. De aceea am reușit, să spunem, să ne regândim strategia de prețuri și să ne creștem cota de piață.
Credem că, în general, cererea de credite ipotecare a crescut un pic.
Acest lucru se datorează și faptului că există modificări în codurile fiscale în care, pentru anumite tipuri de apartamente, apartamente mici, va exista o anumită creștere a TVA. Așadar, cred că unii dintre clienții retail și-au accelerat planurile.
Dar, pe de altă parte, ceea ce ne așteptăm pentru anul viitor, s-ar putea să apară pe piață mai multe proiecte la prețuri accesibile, ceea ce va readuce, de asemenea, cererea.
Acest lucru este legat și de faptul că salariile, veniturile au fost în general ajustate. Inflația este oarecum îmblânzită și sub control. Există așteptări de scăderi ale ratelor dobânzilor, deci acest lucru încurajează noile achiziții.
De asemenea, ați văzut, așa cum spunea Aurel, că ratele de economisire sunt în creștere. Așadar, cred că, având în vedere nevoia actuală de noi locații rezidențiale, locații de locuințe, cererea va crește anul viitor.
„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii
Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii
ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale.Mai exact, ING... detalii
Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati.Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay.Platile instant (care se fac in... detalii