Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare – Bancherul

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Autor:

Bancherul.ro
2024-06-10 17:50

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare.

In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, ING Bank, Alpha Bank si Garanti BBVA.

Clasamentul a avut ca reper un credit de 250.000 de lei (50.000 de euro) pe 25 de ani cu dobanda standard (fara incasare venit, asigurare de viata sau alte promotii), iar datele au fost culese din calculatoarele de pe site-urile bancilor.

Media DAE (Dobanda Anuala Efectiva) la creditele cu dobanda fixa in primii ani (3,5 sau 10) este 8,97%, cu aproximativ o jumatate de punct sub media DAE la creditele cu dobanda variabila inca de la inceput.

Bancile se concentreaza pe creditele cu dobanzi fixe in primii ani, astfel ca unele dintre ele, precum BCR sau BRD, nici nu mai au in oferta credite cu dobanda variabila pe toata perioada.

Marja fixa la dobanda variabila e cea care conteaza

Dobanzile fixe nu sunt insa atractive in acest moment, cand urmeaza o tendinta de scadere a ratei de referinta a BNR si implicit a indicilor de dobanda.

De fapt, ceea ce conteaza cel mai mult acum este marja fixa la dobanda variabila, care va fi aplicata pe cea mai mare perioada de creditare.

[1]

In privinta marjei fixe (standard), cea mai mica este la CEC Bank (2,3% la creditul cu dobanda variabila si 2,5% la cel cu dobanda fixa pe 5 ani).

Marje sub 3% mai gasim la Unicredit (2,6%), BRD (2,77%), Banca Transilvania (2,8% si 2,9%) si ING Bank (2,89%), in cazul creditelor cu dobanzi fixe.

La creditele cu dobanzi variabile, doar Intesa si ING mai au marje sub 3%.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei

Crestere importanta a solvabilitatii bancilor

Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii

Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii