Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede? – Bancherul

Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede?

Autor:

Bancherul.ro
2024-01-19 10:55

“Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!”, intreaba un cititor.

Site-ul Gapinvestcapital.com (foto) este o falsa platforma de investitii in criptomonede, menite a fura banii celor momiti cu castiguri uriase, in scurt timp.

Site-ul poate fi depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

Site-ul Gapinvestcapital.com a aparut recent, fiind clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat de mult timp ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro (vezi aici detalii).

Cum se pot recupera banii

Dat fiind ca este vorba de o frauda online, o infractiune conform Codului Penal, responsabilitatea este a Politiei, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este o plangere pe site-ul Politiei Romane, la acest link.

De asemenea, trebuie facute o reclamatie si contestatie de plata la banca prin care s-au facut platile catre fraudatori.

Bancile si organizatiile de plata au un rol important in prevenirea si solutionarea fraudelor online, mai ales atunci cand s-au facut fara consimtamantul clientilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Educatie financiara

Tentativa de frauda tip phishing destinata clientilor ING Bank

Clientii ING Bank, utilizatori ai aplicatiei Home Bank, au fost vizati ieri de o tentatia de frauda tip phishing, prin intermediul unor e-mailuri.E-mailurile pareau ca sunt trimise de ING Bank,... detalii

Simplu Credit refuza colaborarea cu CSALB si nu vrea sa-mi scada dobanda. Ce pot sa fac?

„Buna ziua, VÄ‚ ROG MULT SÄ‚ MÄ‚ AJUTAÈšI. Am încercat o soluÈ›ie cu cu cei de la CSALB È™i ACEST MARE IFN, MARE IN ȘMECHERII AU REFUZAT COLABORAREA CU EI,... detalii

Cum recuperez investitia la OMV printr-o inselatorie?

"Am găsit la sfârÈ™itul lui septembrie o postare pe Facebook in care Robert Turcescu spunea în cadrul emisiunii Denisei Rafai cum pot românii obÈ›ine venituri pasive. Am deschis linkul. Era... detalii

Pot să îi ofer un card bancar copilului meu?

"Sunt client ING, iar fiul meu de 14 ani îÈ™i doreÈ™te propriul său card, aÈ™a cum a văzut la un coleg de clasă. Există astfel de servicii în România? Este... detalii