Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
FNGCIMM anunta inceperea programului Prima Casa 7, cu garantii de 2,6 miliarde lei si 17 banci participante. Ce dobanzi practica BCR, BRD si Banca Transilvania – Bancherul

FNGCIMM anunta inceperea programului Prima Casa 7, cu garantii de 2,6 miliarde lei si 17 banci participante. Ce dobanzi practica BCR, BRD si Banca Transilvania

Autor:

Bancherul.ro
2015-02-02 12:28

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) anunță demararea Programului Prima Casă 7- etapa 2015, “toate condițiile necesare unei derulări corespunzătoare fiind îndeplinite”: comisionul de administrare a garantiei ramane neschimbat, la 0,49%/an aplicat la soldul finantarii garantate.

Principalul avantaj al creditelor Prima Casa este avansul de doar 5% din valoarea locuintei si dobanzile reduse, plafonate la o marja de maxim 2,5% plus ROBOR la 3 luni, aceste credite acordandu-se doar in lei.

Marja nu include si alte comisioane percepute de banca nici costul evaluării imobilului, comisionul de gestiune datorat FNGCIMM, costul evaluării terenului, locuinţei, devizelor estimative şi situaţiilor de lucrări, in cazul construirii unei locuinte.

Ce dobanzi practica BCR, BRD si Banca Transilvania pentru creditele Prima Casa

Sa vedem mai exact care sunt dobanzile practicate de primele trebi banci (BCR, BRD si Banca Transilvania) la creditele Prima Casa.

La BCR, cea mai mare banca romaneasca, dobanda la creditele Prima Casa este de 4,2% pentru clientii standard si 4% pentru care incaseaza salariul intr-un cont al bancii. La dobanda, banca mai aplica un comision de evaluare a apartamentului de 370 de lei inclusiv TVA, iar clientul trebuie sa plateasca si comisionul FNGCIMM de 0,49%, astfel ca DAE (costul total al creditului) este de 4,55% la creditele standard si 4,34% la creditele pentru clientii care incaseaza salariul la BCR.

DAE este calculata in cazul unui credit pe 30 de ani in valoare de 160.000 de lei, conform calculelor prezentate de banca pe site-ul propriu.

La BRD, pentru acelasi credit dobanda este de 4,03% iar DAE este 4,91%, cu asigurare de viata, conform calculatorului de pe site-ul bancii.

La Banca Transilvania, dobanda la creditele Prima Casa este de 3,7%, iar DAE de 4,03%, calculata pentru aceeasi suma si pe aceeasi perioada de timp, conform calculatorului de credite de pe site-ul bancii.

Cele 17 banci care acorda credite tip Prima Casa au la dispozitie un plafon de garantare in valoare de 2,6 miliarde lei.

Iata comunicatul FNGCIMM: “Conform prevederilor Ordinului ministrului finanțelor publice nr.98/2015, publicat în Monitorul Oficial nr.80 din 30 ianuarie 2015, comisionul anual de gestiune pentru emiterea unei garanții rămâne neschimbat – 0,49% /an aplicat la soldul finanțării.

Din momentul publicării comisionului, băncile partenere pot să trimită FNGCIMM solicitări de garantare pentru aprobarea dosarelor depuse de către beneficiarii programului Prima Casă.

Până la alocarea efectivă a plafonului aferent anului 2015, finanţatorii participanţi în Program pot transmite solicitările de garantare în limita diferenţei alocate şi rămase neutilizate din plafonul anului 2014.

Instituțiile de credit au la dispoziţie un plafon total de garantare de 2.639,1 milioane lei, compus din plafonul alocat pentru anul 2015, la care se adaugă diferenţa rămasă neutilizată din plafonul anului 2014.
Atașăm în anexă lista băncilor partenere în programul Prima Casă.” 

BĂNCILE PARTENERE ÎN PROGRAMUL PRIMA CASĂ

1. BCR – Banca Comercială Română
2. BRD – Groupe Societe Generale
3. Raiffeisen Bank
4. Alpha Bank România
5. Millennium Bank România
6. Banca Transilvania
7. CEC Bank
8. Bancpost
9. Piraeus Bank România
10.Banca Românească
11. ING Bank
12. Intesa Sanpaolo Bank România
13. Unicredit Țiriac Bank
14. Credit Agricole Bank România
15. OTP Bank
16. Bank Leumi România
17. Marfin Bank.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. 

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României. 

Garanţia FNGCIMM  SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator. 
FNGCIMM  SA – IFN colaborează cu  30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci. 

FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 4 sucursale, 5 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociație ce reunește peste 40 de fonduri de garantare și contragarantare din 22 de țări europene și Turcia), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii

BT Pay si BT Go raman singurele aplicatii ale Bancii Transilvania

BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii

CEC Bank imprumuta inca 300 milioane euro prin emiterea de obligatiuni

CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii