acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121ING Bank scade de la 25% la 15% avansul la creditele imobiliare, nivelul existent inainte de adoptarea legii privind darea in plata, care a determinat toate bancile sa impuna clientilor un aport propriu de pana la 30% pentru acordarea unui imprumut.
In acelasi timp, ING scade dobanda cu aproape o jumatate de punct, de la 4,30% la 3,85%, pentru creditele cu avans mai mare, de minim 25%.
Banca olandeza devine astfel a sasea banca din Romania care ofera credite ipotecare cu avans de 15%, alaturi de BCR, Banca Transilvania (BT), BRD, OTP Bank si Libra Bank.
Dar spre deosebire de concurentele sale, ING nu impune nicio conditie pentru avansul de 15%. BCR acorda credite cu acest avans doar in orasele mari din tara si pe o perioada de pana la 20 ani, nu 30 de ani ca la alte banci, BT doar pentru imprumuturile destinate achizitiei primei locuinte iar BRD numai in cazul existentei unei garantii suplimentare imobilului care face obiectul creditului.
Restul bancilor solicita clientilor aporturi minime intre 20% si 30% pentru creditele imobliare. (vezi aici ce avansuri practica bancile la creditele imobiliare)
Comunicatul ING:
ING reduce la 15% avansul la creditele ipotecare
Începând cu data de 21 ianuarie 2017, nivelul avansului minim solicitat pentru credite ipotecare va fi redus la 15%, față de 25% în prezent.
Dobânda la credite ipotecare, pentru un avans de 15%, va rămâne egală cu 4,30% (ROBOR3M+3,40%)1.
Pentru un avans mai mare sau egal cu 25% din prețul de achiziție al locuinței, dobânda se va reduce cu 0,45 puncte procentuale, ajungând la 3,85% (ROBOR3M+2,95%)1.
Această decizie are la bază analiza efectelor legii Dării în Plată, de la momentul intrării în vigoare a acesteia, în 13 mai 2016, și dorința de a face mai accesibil creditul pentru achiziția unei locuințe.
Numărul de cereri de dare în plată primite din partea clienților ING a fost destul de redus, de ordinul zecilor.
Clienții cu probleme reale în ceea ce privește plata ratelor au primit soluții individuale de restructurare.
De asemenea, sunt așteptate clarificările Curții Constituționale pe marginea aspectelor potențial neconstituționale ale legii, semnalate atât de către ING cât și de către celelalte bănci.
”Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achiziție a unei locuințe mai accesibil și a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut.
Ne-am luat un orizont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele
ipotecare, suficient pentru a observa evoluția dar și particularitățile solicitărilor de dare în plată primite.
Aşteptăm curând şi clarificările Curții Constituționale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale Legii Dării în Plată”, declară Ștefan Radu, Director Dezvoltare Produse Retail.
În cazul creditelor de investiții imobiliare și a celor de consum garantate cu ipotecă, condițiile de acordare rămân nemodificate, suma acordată neputând depăși 65% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanție.
Pentru toate creditele garantate cu ipotecă, mai puțin cele de consum, perioada maximă de rambursare nu va putea depăși 30 de ani. Creditele de consum garantate cu ipotecă vor putea fi rambursate ca și până acum, pe o perioadă de maxim 5 ani.
(1) în cazul în care clientul alege să încheie o asigurare de viaţă de grup la NN Asigurări de Viaţă S.A.
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii
BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii