acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din cadrul BNR, spune ca a ajuns la o intelegere cu actionarii minoritari ai Carpatica, cu care s-a intalnit recent, in vederea acceptarii de catre acestia a unei fuziuni cu alta banca. BNR a suspendat drepturile de vot ale actionarilor majoritari Ilie Carabulea, aflat in inchisoare in cazul de coruptie ASF-Carpatica Asig, si Corneliu Tanase, inclusiv ale persoanelor carora acesta din urma si-a vandut actiunile, intrucat cei doi au fost impotriva fuziunii.
Cinteza a spus ca minoritarii de la Carpatica, fara sa precizeze cine sunt acestia, au venit sa-i ceara socoteala, dar i-a convins ca fuziunea este singura solutie viabila pentru banca in actualul context.
Singurii minoritari “majoritari” ai Carpatica despre care se cunoaste in acest moment, conform informatiilor publicate la BVB, sunt trei italieni: Mariagrazia Zorzi, Maco Olivo şi Stefano Olivo, mostenitorii a doi italieni care au detinut actiuni la Carpatica inca de la infiintarea bancii.
Cinteza nu a explicat nici de ce este necesara fuziunea Carpatica cu o alta banca si nici care ar putea fi acea banca dispusa sa fuzioneze.
Propunerea conducerii Carpatica privind analizarea unui fuziuni va fi votata in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor Carpatica programata pentru 10 aprilie la Sibiu.
Carabulea a cerut sa se supuna votului actionarilor si schimbarea conducerii bancii, insa in conditiile in care BNR s-a inteles cu actionarii minoritari, se pare ca jocurile sunt facute iar in AGA se va vota fuziunea si mentinerea in functie a actualei conduceri a bancii.
Cum a inceput razboiul Isarescu-Carabulea
Dupa ce Ilie Carabulea a fost arestat, la sfarsitul lunii ianuarie, pentru coruperea oficialilor ASF pentru a-i favoriza firma de asigurari, Carpatica Asig, BNR, condusa de Mugur Isarescu, a considerat probabil ca aceasta situatie ar putea afecta si Banca Carpatica, in care Carabulea detine peste 40% din actiuni, iar impreuna cu partenerul sau, Corneliu Tanase, controleaza pachetul majoritar.
Si asta desi nu este prima data cand Carabulea intra la inchisoare: in 2012 a stat un an in inchisoare, condamnat tot pentru dare de mita, dar fara ca BNR sa ia vreo masura.
Considerand, asadar, ca Banca Carpatica este in pericol, desi aceasta a raportat profit in ultima perioada, Isarescu s-a gandit ca incarcerarea lui Carabulea este momentul ideal pentru realizarea unei fuziuni fortate cu o alta banca, mai mica, probabil tot intr-o situatie delicata.
Mai ales ca omul de afaceri din Sibiu a refuzat, pana acum, sa-si vanda banca sau sa cedeze controlul acesteia.
Ramane, asadar, un mister, deocamdata, de ce a dorit BNR o fuziune in cazul Carpatica, desi aceasta tocmai a fost restructurata iar acum functioneaza pe profit.
Pana atunci insa, sa vedem cum s-a desfasurat partida Isarescu-Carabulea.
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii
BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii