acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Daca aveti un credit cu rate prea mari, solutia este sa-l refinantati la alta banca, cu costuri mai mici.
Este valabil pentru creditele obtinute in ultimul an, cand dobanzile au luat-o razna, din cauza inflatiei. Acum, incet-incept, au inceput sa scada, asadar e vremea pentru refinantari.
Mai ales ca exista diferente destul de mari intre dobanzile la credite practicate de banci: intre 13% si 24%, conform topului dobanzilor la creditele de nevoi personale.
Concret, daca refinantam un credit de 5.000 de euro, echivalentul a 25.000 de lei, cu o DAE de 24%, la care rata lunara pe 5 ani este 683 de lei, cu un nou credit, cu o DAE de 13,5%, cea mai mica in prezent, rata pe aceeasi perioada scade 118 lei.
Asta inseamna ca timp de 5 ani vom economisi 7.000 de lei, ceea ce nu este putin.
Sa vedem acum topul celor mai mici dobanzi la creditele de refinantare: Banca Transilvania are cea mai mica DAE, de 13,5%, urmata de CEC Bank, cu 14,5% si Garanti BBVA, cu 14,8%.
Dobanzile Bancii Transilvania si Garantii BBVA sunt variabile, conform evolutiei trimestriale a IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in timp ce creditul CEC Bank are o dobanda fixa pe toata perioada de creditare.
In aceasta perioada, cand dobanzile sunt in scadere, cele variabile sunt mai avantajoase, insa pe termen lung, de cativa ani, nu se poate prevedea evolutia dobanzilor, de aceea o rata fixa este mai sigura.
Bancile cu cele mai ridicate dobanzi la creditele de refinantare sunt Unicredit, Patria Bank si Unicredit.
DAE medie a celor 21 de credite de refinatare luate in calcul este 17,24%.
Dobanzile prezentate sunt cele standard, fara diverse reduceri sau promotii, precum incasarea salariului in contul bancii de la care se obtine imprumutul.
Cele 32 de institutii de credit din Romania si-au sporit profitul net cu 11%, echivalentul a 1,1 miliarde lei, la 11,5 miliarde lei, in primele 9 luni din acest an,... detalii
Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat... detalii
Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an,... detalii
Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de... detalii