acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Leul cotinua sa se deprecieze in raport cu euro, in timp ce monedele statelor vecine, Polonia si Ungaria, au o tendinta inversa, de apreciere, dupa decizia Federal Reserve de a majora dobanda de referinta pentru dolar, astfel ca se poate trage concluzia ca de vina pentru cresterea cursului euro/leu sunt tensiunile politice din Romania.
Este vorba de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a refuza sa o numeasca pe Sevil Shhaideh in functia de premier, la propunerea coalitiei care a format majoritatea in Parlament, formata din PSD, ALDE si UDMR, urmata de amenintarea liderilor coalitiei de a initia procedura de suspendare a presedintelui.
Cursul euro/leu publicat astazi de BNR a ajuns la 4,5409 lei pentru un euro, cea mai ridicata valoare din ultimii trei ani, intrucat doar in 10 ianuarie 2014 cursul depasea acest nivel, fiind cotat atunci la 4,5447 lei/1euro.
In timp ce leul a urmat o tendinta de depreciere inca din 14 decembrie, dupa decizia Federal Reserve de a majora dobanda la dolari cu un sfert de punct, zlotul polonez si forintul maghiar s-au apreciat semnificativ in aceeasi perioada, dupa cum se poate observa si din grafic.
Si dobanzile pietei interbancare au urcat in ultimele zile, dupa cum se intampla in cazul fluctuatiilor de curs valutar provocate de miscarile mai ample de capitaluri straine.
ROBOR overnight a ajus la 0,65%, iar ROBOR la 3 luni, in functie de care se stabilesc dobanzile la creditele in lei, a atins cel mai ridicat nivel din ianuarie, de 0,99%. (vezi aici detalii)
Astazi, dobanzile au mai scazut: ROBOR overnight la 0,6% iar ROBOR la 3 luni la 0,89%.
Interesant este ca si in ultima luna a anului trecut cursul a avut o tendinta asemanatoare, de crestere semnificativa.
Astfel, daca in prima zi lucratoare din luna decembrie 2015, cursul leu/euro era 4.4604 lei, dupa care in ultima zi din 2015 cursul a urcat la 4,5245 lei.
Incepand in luna februarie 2016, cursul euro/leu a revenit in intervalul 4,45-4.50 lei, pentru ca din noiembrie, odata cu alegerea lui Donald Trump presedintele SUA, cursul sa urce din nou spre 4,52 lei iar acum la 4,53 lei.
„Stiai ca poti sa iei un card de credit chiar daca ai gradul de indatorare depasit? Te ajutam cu un card de credit chiar daca banca ti-a spus ca ai... detalii
Inflatia mare este si consecinta cresterii salariilor, a precizat guveatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului privind inflatia din 11 noiembrie 2024.Seceta puteica, oferta insuficienta de produse alimentare si... detalii
ING ramane singura dintre bancile romanesti care-si promoveaza corect dobanzile la credite, atat in cadrul reclamelor TV si online, cat si pe site-ul propriu sau in retelele sociale.Mai exact, ING... detalii
Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati.Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay.Platile instant (care se fac in... detalii