Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121
Revolut este riscanta pentru clientii altor tari, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei – Bancherul

Revolut este riscanta pentru clientii altor tari, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei

Autor:

Bancherul.ro
2022-09-06 07:22

Este riscanta detinerea unui cont sau depozit la Revolut de catre clientii din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

Intrucat Revolut nu este o banca inregistrata in Ungaria, ci in Lituania, aceeasi situatie fiind si in Romania, bancile nationale nu pot supraveghea direct Revolut, astfel incat clientii acestei banci au depozitele asigurate in Lituania, iar litigiile cu banca se solutioneaza in aceeasi tara de origine a acestei banci.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei face presiuni asupra Revolut ca banca sa se inregistreze in Ungaria, dar deocamdata fara rezultat, conform unui comunicat publicat de Banca Nationala a Ungariei

Revolut are calitatea de subsidiara a bancii din Lituania, atat in Romania, cat si in Ungaria. Initial, revolut doar a emis carduri pentru efectuarea de transferuri, insa recent, in urma obtinerii licentei de banca in Lituania, poate atrage depozite si acorda credite.

In prezent, supravegherea prudentiala si protectia consumatorilor Revolut sunt atributiile Bancii Nationale a Lituaniei.

Banca Nationala a Ungariei, in calitate de „tara gazda” a Revolut, are competente limitate si in privinta protectiei consumatorilor.

In chestiuni legate de incalcarea drepturilor consumatorilor de catre Revolut si in cele de interes public, se pot initia actiuni in principal la nivelul autoritatii de supraveghere din Lituania.

Depozitele la Revolut sunt garantate de Fondul din Lituania, ale carui active au o valoare semnificativ mai redusa decat cele ale Fondului de Garantare a Depozitelor din Ungaria, avertizeaza Banca Nationala a Ungariei.

In acelasi timp, in cazul unui litigiu cu Revolut, clientii acesteia sunt nevoiti sa se adreseze doar autoritatilor din Lituania, conform procedurii de arbitraj international, in limba lituaniana sau engleza.

De aceea, Banca Nationala a Ungariei a cerut Revolut sa se inregistreze ca o subsidiara bine capitalizata in Ungaria, pentru a putea fi supravegheata prudential, in interesul consumatorilor. Cu toate acestea, Revolut inca nu a initiat procesul de inregistrare in Ungaria.

Banca Nationala a Ungariei precizeaza ca sustine competitia si inovatia pe piata bancara, insa fara sa fie afectate interesele clientilor locali, care au prioritate in orice circumstante.

Comentarii

Adauga un comentariu

(nu se afiseaza pe site)
Turing Number

Alte stiri din categoria: Ultima Ora

Clientii OTP Bank vor fi preluati de Banca Transilvania, din 28 februarie 2025

AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii

Postasii au POS-uri pentru plata cu cardul a facturilor sau taxelor

PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii

BT Pay si BT Go raman singurele aplicatii ale Bancii Transilvania

BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii

CEC Bank imprumuta inca 300 milioane euro prin emiterea de obligatiuni

CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii