acf
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u101083808/domains/gxo-global.ro/public_html/subdomains/bancherul/wp-includes/functions.php on line 6121Rezervele valutare ale BNR au scazut in februarie cu 1,260 miliarde lei, la 31,653 miliarde euro, cu mult peste estimarile economistilor, in conditiile in care a fost rambursata o transa din imprumutul de la FMI in valoare de aproape 1 miliard de euro.
Economistii ING estimau rezervele valutare la 33,6 miliarde lei, asadar cu nu mai putin de 2 miliarde de euro mai mult, calculand ca in februarie au avut loc intrari de fonduri europene in valoare de 1,2 miliarde euro, in timp ce interventiile BNR pentru aprecierea leului s-au ridicat la o jumatate de miliard de euro.
BNR precizeaza ca in cursul lunii februarie au avut loc următoarele operaţiuni:
– Intrări de 2.374 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.
– Ieşiri de 3.634 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.
La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc în principal rambursări de capital şi dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional în valoare de 955 milioane echivalent euro.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3.207 milioane euro.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2014 au fost de 34.860 milioane euro, faţă de 35.983 milioane euro la 31 ianuarie 2014.
Plăţile scadente în luna martie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 490 milioane euro.
AcÈ›ionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:Integrarea... detalii
PoÈ™ta Română, liderul naÈ›ional în servicii poÈ™tale, împreună cu CEC Bank È™i Visa, lider mondial în domeniul plăţilor digitale, îÈ™i unesc forÈ›ele pentru extinderea incluziunii financiare, creând infrastructura necesară utilizării... detalii
BT Pay pentru persoanele fizice si BT Go pentru firme si alte persoane juridice vor ramane singurele aplicatii ale Bancii Transilvania, care vor inlocui NeoBT si BT24, conform unei informatii... detalii
CEC Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligaÈ›iuni în valoare de 300 de milioane de euro printr-o nouă emisiune de Titluri Eligibile Senior NepreferenÈ›iale, destinate încadrării ca... detalii